Post

Sebastian, mort printre străini la 20 de ani, în căutarea unui viitor mai bun. Tânărul român a murit la locul de muncă

Un muncitor român în vârstă de 20 de ani, pe nume Sebastian J., a decedat luni dimineață, 16 septembrie 2024, în urma unui grav accident de muncă petrecut pe terenul Theresienwiese din München, unde se fac pregătiri pentru Oktoberfest, cel mai mare festival din lume, care va începe în câteva zile.
b36384d9670a3ff134697b8b7b6bc944,a8e2bb02
Polițiștii la locul în care s-a petrecut tragedia. Sursă foto: bild.de.
Accidentul s-a produs în timpul unei curse de testare a montagne-russe-ului Olympia-Looping, relatează publicația germană Bild, fiind vorba despre una dintre cele mai mari atracții ale festivalului. Potrivit informațiilor furnizate de pompierii din München, tânărul nostru conațional a fost lovit de o gondolă aflată în mișcare la ora 10:53, în timp ce se afla sub șinele montagne-russe-ului. El a suferit răni grave la cap și a rămas blocat sub structura instalației. Colegii săi au sunat imediat la serviciile de urgență.
004f07d163a3ead85e588f9206788134,a3f11ac7
Imagine de la locul tragediei. Sursă foto: bild.de.
Echipele de intervenție au sosit rapid la fața locului, dar, în ciuda eforturilor de a-l resuscita pe tânăr, acesta a intrat în stop cardiac în ambulanță. Sebastian a fost transportat de urgență la Spitalul Großhadern, unde a decedat în jurul orei 12:00 din cauza rănilor suferite. Pentru colegii victimei, un echipaj specializat în gestionarea crizelor a fost trimis la locul incidentului pentru a oferi suport emoțional. Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte ale accidentului, însă un purtător de cuvânt al pompierilor a subliniat că acesta a fost un „accident de muncă, care s-a petrecut în timpul fazei de montaj,” și nu a avut legătură cu siguranța tehnică a montagne-russe-ului. Nu este primul accident grav asociat cu Olympia-Looping. În martie 2022, o altă persoană și-a pierdut viața la Viena, când o angajată de 30 de ani a intrat într-o zonă periculoasă și a fost lovită de trenul aflat în mișcare. Atunci, investigațiile nu au relevat defecțiuni tehnice, iar angajata fusese instruită corespunzător înainte de incident. Accidentul de la München aduce în prim-plan riscurile implicate în pregătirile pentru evenimentele de mare anvergură, cum este Oktoberfest, și subliniază nevoia de măsuri stricte de siguranță pentru lucrători.